Cel puţin trei oameni au murit şi peste 10 au fost răniţi, duminică, într-un bombardament care a lovit un parc din capitala libiană Tripoli, potrivit unor medici citaţi de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul scoate în evidenţă riscul continuu la care sunt expuşi civilii, în pofida unei acalmii relative a luptelor din jurul oraşului Tripoli, de când forţele din estul ţării s-au retras parţial, la începutul lunii mai.

Misiunea ONU în Libia a condamnat atacurile ”nediscriminatorii” împotriva zonelor civile din Tripoli, care pot fi atribuite în mare parte forţelor afiliate Armatei Naţionale Libiene (LNA) a  comandantului Khalifa Haftar.

LNA a început o ofensivă de cucerire a capitalei în aprilie 2019, dar în ultima perioadă a pierdut teren, odată cu implicarea externă mai mare în acest conflict.

Bombardamentul de duminică a lovit cartierul Hay al-Andalus, din vestul Tripoli.

Malek Marsit, purtător de cuvânt al Centrului Medical de Suport, a anunţat că cel puţin trei oameni au murit şi alţi 12 au fost răniţi în bombardamentul care a lovit zona înverzită folosită deseori de oameni pentru relaxare.

Osama Ali, un purtător de cuvânt al serviciului local de ambulanţă, a declarat că cinci oameni au fost ucişi în parc şi într-un alt loc, aflat în apropiere.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.