În “Jungla” de la Calais au mai rămas numai aproximativ o mie de persoane, a declarat miercuri prefectul din Pas-de-Calais, Fabienne Buccio, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Estimăm că o mie (…) de oameni (se află – n.r.) încă în tabăra din Lande şi vor pleca”, a spus Buccio la sosirea în tabăra ilegală.

Un total de 4.014 de persoane au fost "puse la adăpost" în primele două zile ale operaţiunii de evacuare a "Junglei" de la Calais, a anunţat marţi Ministerul francez de Interne.

La începutul operaţiunilor de evacuare, organizaţiile pentru apărarea drepturilor migranţilor au avertizat că aproximativ 2.000 de oameni vor refuza să plece, pentru că speră încă să ajungă în Marea Britanie.

Activiştii au atras atenţia că aceştia ar putea să se ascundă în împrejurimile taberei ilegale până la încheierea operaţiunii de evacuare şi de demolare, după care se vor întoarce.

În total, între 6.000 şi 8.000 de migranţi trăiau duminică în “Junglă” şi urmau să fie duşi cu autocarul în în 287 de Centre de Primire şi Orientare (CAO), din toată Franţa, cu excepţia Ile-de-France şi Corsica. Fiecare CAO va primi, în medie, circa 20 de persoane, pentru a evita afluxul prea mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.