Piratul aerului, care a deturnat o cursă a companiei EgyptAir, s-a predat autorităţilor cipriote la mai mult de şapte ore după demararea negocierilor, în timp ce toţi ostaticii au fost eliberaţi de la bordul aeronavei. Ministrul de Externe al Ciprului, Ioannis Kasoulides, a anunţat că, din primele informaţii obţinute, individul nu are legături cu vreo grupare teroristă transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ceea ce am stabilit este că nu e un act terorist. Pare să fie vorba de o persoană instabilă. într-o stare psihică precară, iar problema este rezolvată având în vedere aceste lucruri”, a transmis demnitarul.

Piratul aerului, identificat sub numele de Seif Eldin Mustafa s-a predat, după ce televiziunea cipriotă a transmis imaginii cu ultimii ostatici care părăseau rând pe rând aeronava de pe pista aeroportului cipriot Larnaca.

Ministrul de Externe cipriot a confirmat încheierea operaţiunilor de pe aeroportul Larnaca pe Twitter. În vreme ce, premierul egiptean a susţinut că suspectul trebuie să fie audiat înainte de a se stabili ipotezele cu privire la motivele care au stat în spatele deturnării aeronavei EgyptAir, ce efectua un zbor intern de la Alexandria la Cairo.

De asemenea, piratul aerului a cerut să întâlnească mai mulţi oficiali europeni şi să-i fie permis să călătoarească spre alte aeroporturi.

”În unele momente a cerut să întâlnească reprezentanţi ai Uniunii Europene, iar în altele a cerut să călătorească spre alte aeroporturi, nimic specific”, a precizat premierul egiptean.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.