Tensiunea creştea vineri, la Paris, în apropierea locului unui atac armat, la Paris, pe rue d'Enghien, în arondismentul al X-lea, soldat cu trei morţi, unde erau prezente sute de persoane, care au aruncat cu bidoane şi proiectile împotriva forţelor de ordine, care au replicat cu gaze lacrimogene, ciocniri soldate cu 11 răniţi în rândul poliţiştilor, relagtează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Activişti kurzi au exercitat presiuni asupra forţelor de ordine, care au replicat cu gaze lacrimogene în marja unei intervenţii a ministrului francez de Interne Gérald Darmanin.

Cetăţeni kurzi, adunaţi în faţa unui cordon de poliţie, care securizează locul crimei, în urma atacului armat soldat cu trei morţi, au exercitat treptat presiuni, în momentul în care Gérald Darmanin făcea declaraţii la faţa locului.

Un foc de cauciucuri a fost aprins.

Numeroşi manifestanţi strigau împotriva regimului turcf al lui Recep Tayyip Erdogan.terorist.

”Erdogan, asasin!” şi ”Erdogan terorist!”, strigau kurzii, care au atacat poliţia franceză.

Trupe de poliţie pe motocicletă au sosit la faţa locului, iar CRS şi jandarmi, comasaţi la intersecţia bulevardelor Réaumur şi Sébastopol.

”Nu sunteţi suficienţi poliţişti pentru manifestanţii turci”, a strigat unul dintre manifestanţi.

În urma comasării acestor întăriri, presiunea scădea treptat, vineri seara în cartier, în vederea evacuării zonei.

Secretarul departamental al Unité-SGP Police François Bersani declară Le Figaro că şase poliţişti au fost răniţi în aceste operaţiuni.

Un bărbat a fost arestat cu privire la violenţe, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

TENSIUNI LA MARSILIA

Tensiuni au apărut şi la Marsilia între forţe de ordine şi manifestanţi kurzi, adunaţi în faşa Prefecturii Poliţiei, potrivit iunei surse din cadrul poliţiei.

Aproximativ 150 de persoane participau la adunare.

Unii dintre manifestanţi au forţat un baraj de poliţie, declanşând o intervenţie a autorităţilor.

Cinci poliţişti au fost răniţi, iar patru perosane au fost arestate în marja acestei manifestaţii nedeclarate.

Un purtător de cuvânt al Centrului Democratic Kurd declară postului France Bleu că ”nu înţelege ce s-a întâmplat (...). Prefectura Poliţiei a fosy informată telefonic”.

Deputatul Sébastien Delogu, din cadrul Partidului La France insoumise (LFI) şi-a exprimat nemulţumirea faţă de poliţie, pe care o acuză că ”se face vinovată de violenţe inacceptabile împotriva unei coloane paşnice”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.