Ciocniri au izbucnit vineri la Ierusalim şi în Cisiordania ocupată între forţe israeliene şi palestinieni chemaţi să-şi manifesteze ”furia” în uma recunoaşterii de către Statele Unite a Ierusalimului drept capitala Israelului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O intensă şi scurtă bătaie a implicat câteva zeci de manifestanţi palestinieni şi aproximativ 50 de poliţişti israelieni pe străzile Oraşului Vechi, la Ierusalimul de Est.

Vitrine au fost făcute ţăndări în zonă, a constatat un fotograf AFP.

Poliţiştii au bătut şi au lovit cu bastoane manifestanţi, cu scopul de a-i împinge pe străzi adiacente.

Atât la Ierusalim, cât şi în Cisiordania, confruntările au rămas limitate la mijlocul zilei de vineri.

La Hebron, Betleem, Ierihon şi în apropiere de Nablus, forţe israeliene au replicat cu tiruri cu gloanţe de cauciuc şi gaze lacromogene tirurilor cu pietre ale unor tineri palestinieni, cei mai mulţi cu faţa ascunsă de eşarfe, potrivit unui jurnalist AFP şi unor martori.

La Hebron, sute de manifestanţi, răspândiţi în mai multe locuri în oraş, au aruncat cu pietre în militari.

Ziua de vineri, marcată de marea rugăciune săptămânală musulmană, se anunţă drept un barometru al furiei palestiniene faţă de decizia anunţată miercuri de Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.