Cinci proiectile au vizat o bază aeriană irakiană în care se află americani staţionaţi în Irak, la baza Balad, la nord de Bagdad, dintre care două proiectile au căzut într-un dormitor şi o cantină aparţinând firmei americane subcontractante Sallyport, potrivit unei surse din domeniul securităţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avioane de tip F-16 sunt staţionate la baza Balad, unde sunt prezente diverse firme care asigură mentenanţa, şi care au angajaţi atât irakieni, cât şi străini.

Un angajat irakian a fost rănit într-un atac asemănător care a vuzat această bază, la 21 februarie.

Atacul de duminică seara nu a fost revendicat imediat.

Însă Washingtonul acuză cu regularitate grupări armate irakiene apropiate Iranului, inamicul Statelor Unite, de faptul că-i vizează trupele şi diplomaţii în Irak.

În total, aproximativ 20 de atacuri - cu bombă sau rachetă - au vizat baze în care se află militari americani sau reprezentaţe diplomatice americane de la instalarea la putere a lui Joe Biden, la sfârşitul lui ianuarie.

Alte zeci de atacuri au avut loc începând din toamna lui 2019, în timpul preşedinţiei lui Donald Trump.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.