Cinci proiectile au vizat o bază aeriană irakiană în care se află americani staţionaţi în Irak, la baza Balad, la nord de Bagdad, dintre care două proiectile au căzut într-un dormitor şi o cantină aparţinând firmei americane subcontractante Sallyport, potrivit unei surse din domeniul securităţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avioane de tip F-16 sunt staţionate la baza Balad, unde sunt prezente diverse firme care asigură mentenanţa, şi care au angajaţi atât irakieni, cât şi străini.

Un angajat irakian a fost rănit într-un atac asemănător care a vuzat această bază, la 21 februarie.

Atacul de duminică seara nu a fost revendicat imediat.

Însă Washingtonul acuză cu regularitate grupări armate irakiene apropiate Iranului, inamicul Statelor Unite, de faptul că-i vizează trupele şi diplomaţii în Irak.

În total, aproximativ 20 de atacuri - cu bombă sau rachetă - au vizat baze în care se află militari americani sau reprezentaţe diplomatice americane de la instalarea la putere a lui Joe Biden, la sfârşitul lui ianuarie.

Alte zeci de atacuri au avut loc începând din toamna lui 2019, în timpul preşedinţiei lui Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.