Cinci persoane au fost reţinute vineri la Nancy, Vandoeuvre-lès-Nancy şi Toul, în departamentul Meurthe-et-Moselle (est) şi au fost plasate în arest preventiv de către serviciile de informaţii, în cadrul unei anchete cu privire la asociere teroristă criminală de răufăcători, anunţă Parchetul Naţional Antiterorist (PNAT), confirmând o dezvăluire a publicaţiei L'Est Républicain, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O sursă apropiată dosarului a confirmat AFP plasarea acestor persoane în arest preventiv, fără să ofere detalii, în acest stadiu, cu privire la acuzaţii.

Potrivit acestei surse, arestările au avut loc vineri dimineaţa la Nancy, Vandoeuvre-lès-Nancy şi Toul.

Subdirecţia Antiteroristă (SDAT) a Poliţiei Judiciare a preluat ancheta.

Aceste arestări intervin în contextul în care Ministrul de Interne Gérald Darmanin i-a îndemnat vineri pe prefecţi la ”menţinerea unei vigilenţe extreme” de Crăciun şi Bobotează, din cauza ”nivelului foarte ridicat al ameninţării teroriste, care continuă să apese”.

Darmanin face acest apel în contextul în care Franţa a activat de la 13 octombrie nivelul urgenţă de atentat al dispozitivului Vigipirate - cel mai ridicat -, în urma asasinării profesorului francez Dominique Bernard, într-un liceu, la Arras, înjunghiat de către un fost elev radicalizat.

Activarea nivelului urgenţă de atentat a avut loc într-un context internaţional marcat de Războiul din Fâşia Gaza între Israel şi Hamas, declanşat de un atac sângeros al mişcării islamiste palestiniene la 7 octombrie pe teritoriul israelian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.