Cinci femei fac parte din echipa de negociatori a Kabulului la negocieri de pace cu talibanii care urmează să înceapă în curând în Qatar între Guvern şi mişcarea islamistă, între care şi preşedinta Semilunei Roşii afgane Fatima Gailani, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Afganistanul se pregăteşte, după decenii de război, de dialog cu talibanii, prin negocieri vizând un acord de pace durabil între Guvern şi insurgenţi.

Femeile urmează să joace un rol în acest eviitoare negocieri.

Cinci femei fac parte din echipa de 21 de membri ai echipei de negociatori a Kabulului.

Preşedinta Semilunei Roşii afgane, Fatima Gailani, în vârstă de 66 de ani, o fostă purtătoare de cuvânt a mujahedinilor în timpul ocupaţiei sovietice a Afganistanului, în anii '80, se află între cele cinci afgane.

Important, în opinia sa, este ”să se găsească valori comune” cu talibanii.

”Cel mai important” lucru, subliniază ea, ”este să vedem cum readucem un armistiţiu” în Afganistan.

Cu toate acestea, preşedinta Semilunei Roşii nu-şi ascunde îngrijorarea.

”Fiecărei femei din Afganistan îi este frică, nu doar din cauza acestui dialog. Ne este mereu frică. Atunci când au loc schimbări, mai ales schimbări politice, femeile sunt afectate. La fiecare război, femeile sunt primele rănite, dar şi copii”, subliniază Fatima Gailani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.