Poliţia indiană a arestat cinci bărbaţi cu privire la asasinarea unei femei în vârstă de 60 de ani într-un sacrificiu ritual, al cărei corp fără cap a fost descoperit într-un templu hindus în urmă cu patru ani, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Shanti Shaw, în vârstă de 64 de ani, a fost uisă şi decapitată cu maceta în 2019, într-un templu din oraşul Guwahati, în statul Assam (nord-est).

Poliţia nu a făcut niciun progres în soluţionarea acestui caz până când corpul victimei a fost identificat, în ianuarie, ceea ce a permis deschiderea unei noi anchete şi arestarea suspecţilor.

Cinci bărbaţi au fost arestaţi în perioada 25 martie-1 aprilie, acuzaţi de faptul că au ”premeditat moartea femeii”, a declarat marţi seara presei comisarul Poliţiei din Guwahati, Diganta Barah.

”În total 12 persoane au participat”, a anunţat el.

Poliţia caută cei şapte complici - fugari - ai suspecţilor.

Unul dintre cei cinci suspecţi arestaţi, Pradeep Pathak, în vârstă de 52 de ani, a orchestrat sacrificarea lui Shanti Shaw în cadrul unui ritual religios organizat în vederea comemorării morţii fratelui său, potrivit comisarului.

 

Acuzatul credea, aparent, că acest sacrificiu (uman) avea să aline sufletul defuntului”, a declarat poliţistul.

Biroul Naţional indian al Arhivelor Criminale a înregistrat 103 dosare de sacrificii umane în India în perioada 2014-2021, comise în general în ritualuri religioase.

Sacrificiile umane sunt mai frecvente în zone tribale şi izolate, unde credinţe oculte şi vrăjitoria sunt mai comune.

În 2002, doi bărbaţi au fost arestaţi cu privire la asasinarea unui băiat în vârstă de şase ani, la New Delhi, care au declarat poliţiei că l-au dat pe băiat drept ofrandă lui Shiva, cu speranţa ca această divinitate hindusă să-i ajute să se îmbogăţească.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.