Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat joi că a avut acces, de curând, la prizonieri de război ucraineni şi ruşi, în cadrul unor vizite extrem de limitate şi sporadice, şi că alte vizite urmează să aibă loc până la sfârşitul anului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”CICR a efectuat săptămâna trecută o vizită de două zile unor prizonieri de război ucraineni. Altă vizită a avut loc săptămâna aceasta. În aceeaşi perioadă, vizite au fost efectuate şi prizonierilor de război ruşi”, anunţă într-un comunicat CICR.

”Alte vizite sunt prevăzute până la sfârşitul lunii”, anunţă Comitetul.

CICR a fost atacat fără menajamente de către Volodimir Zelenski în acest subiect foarte sensibil.

Liderul de la Kiev acuză Comitetul că nu depune suficient efort pentru a obţine acces la militari ucraineni luaţi prizonieri de către forţe ruseşti.

CICR şi-a exprimat el însuşi frustrarea cu privire la faptul că nu-şi poate îndeplini misiunea - prevăzută de Convenţia de la Geneva, care defineşte legile războiului.

În cadrul acestor vizite, delegaţii au evaluat condiţiile de viaţă şi tratamentul la care sunt supuşi prizonierii.

Însă CICR nu dezvăluie niciun detaliu şi le oferă veşti familiilor prizonierilor, precizează organizaţia.

Ea a distribuit cărţi, produse de igienă, pături şi haine călduroase.

Dar organizaţia nu se mulţumeşte cu aceste vizite recente.

”Am văzut sute de prizonieri de război, însă nu avem, încă acces la toţi prizonierii”, subliniază o purtătoare de cuvânt a CICR, cu sediul la Geneva, Jennifer Sparks.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.