China anunţă marţi că urmează să-şi accelereze campania de vaccinare a bătrânilor împotrriva noului coronavirus, după ce a înregistrat bilanţuri-record de covid-19 în ultimele zile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia Naţională a Sănătăţii (NHC) se angajează, într-un aviz, ”să accelereze creşterea nivelului vaccinării (antivovid) a persoanelor în vârstă de peste 80 de ani şi să continue să crească nivelul vaccinării (anticovid) a persoanelor cu vârsta cuprinsă între 60 şi 79 de ani”.

În acest sens, ”un Grup Special de Lucru urmează să fie înfiinţat (...), în vederea vaccinării persoanelor în vârstă împotriva covid(-19)”, anunţă NHC.

Nivelul vaccinării în China - mai ales în rândul bătrânilor - este unul dintre argumentele avansate adesea de către Guvernul chinez pentru a-şi justifica politica sanitară ”zero covid” de izolări repetate, carantine la sosirea din străinătate şi testări cavsi-cotidiene ale populaţiei.

Doar 65,8% dintre locuitorii în vârstă de peste 80 de ani sunt vaccinaţi complet anticovid, au anunţat oficiali de la NHC în această conferinţă de presă de marţi.

China nu a aprobat încă vaccinuri pe bază de ARN, care au reputaţia că sunt mai eficiente.

Ea a înregistrat 38.421 de cazuri noi de covid-19 marţi, un bilanţ apropiat de ”recordul” de la începutul pandemiei pe care l-a atins în acest weekend.

Însă imensa majoritate a cazurilor de covid-19 sunt asimptomatice, iar numărul lor rămâne infim raportat la populaţia chineză de 1,4 miliarde de locuitori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.