Beijingul a anunţat miercuri o înăsprire a restricţiilor privind călătoriile în străinătate ale cetăţenilor chinezi, în urma unei continuări a intensificării epidemiei covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciile de Imigraţie urmează ”să înceteze (temporar) să elibereze paşapoarte şi alte documente” necesare în vederea deplasărilor în străinătate, ”mai puţin din motive imperioase”, a anunţat în faţa presei un reprezentant al Biroului Imigraţiei, Liu Haitao.

Această măsură se aplică numai cetăţenilor chinezi, a precizat el.

China aproape că a eradicat boala în primăvara lui 2020, iar viaţa a revenit în mare măsură la normal, în pofida persistenţei unor focare de contaminare - sporadice şi până acum foarte bine localizate.

Însă, după descoperirea, luna trecută, la Nankin (est), a unor noi cazuri de covid-19, acest focar s-a extins rapid în 18 provincii.

China a anunţat miercuri 71 de cazuri noi de covid-19 - cel mai mare număr de contaminări de origine locală înregistrat într-o singură zi din ianuarie încoace.

Această reintensificare a contaminărilor rămâne foarte limitată faţă de bilanţuri ale altor ţări.

Însă acest focar este, din punct de vedere geografic, cel mai important din ultimele luni în China.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.