China compară luarea cu asalt a sediului Congresului Statelor Unite, la Washington, de către susţinători ai lui Donald Trump, cu scopul de a-i transforma înfrângerea în victorie în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, cu manifestaţiile din 2019 în favoarea democraţiei de la Hong Kong, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Însă Beijingul  subliniază că pătrunderea manifestanţilor în sediul Consiliului Legislativ (LegCo) la Hong Kong, la 1 iulie 2019, nu s-a soldat cu niciun mort, dar că oameni au murit în violenţele de la Washington.

Imagini cu haosul care a cuprins de miercuri capitala federală americană sunt difuzate în buclă de televiziunea de stat chineză.

Evenimentele care au avut loc în 2019 la Hong Kong au fost mai ”grave”, dar ”niciun manifestant nu a fost ucis”, a apreciat joi într-o conferinţă de presă zilnică o purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying.

Un bărbat a murit, după ce a căzut dintr-o parcare supraetajată, în timpul contestării din 2019 la Hong Kong, pe care China a înăbuşit-o prin adoptarea unei noi legi a securităţii naţionale în această fostă colonie britanică.

”Noi ne exprimăm dorinţa ca poporul american să se poată bucura de pace, stabilitate şi securitate cât mai rapid posibil”, a subliniat Hua Chunying.

”Reacţia şi vorbele folosite de către unii în Statele Unite faţă de ceea ce s-a întâmplat la Hong Kong în 2019 erau complet diferite de cele pe care le-au spus despre evenimentele care se află în curs în Statele Unite”, notează ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.