China afirmă joi că nu intenţionează să se amestece în alegerile amerixane din noiembrie, la ozi după publicarea unor fragmente explozive din cartea de memorii a fostului consilier în domeniul securităţii naţionale al lui Donald Trump Joe Biden, în care acesta îl acuză pe locatarul Casei Albe că i-a cerut ajutorul omologului său chinez Xi Jinping pentru a fi reales preşedinte, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste declaraţii au fost făcute de către un purtător de cuvânt al ministerului chnez de Externe, Zhao Lijian, care răspundea unei întrebări despre cartea lui John Bolton, din care presa a dezvăluit fragmente miercuri.

Potrivit lui John Bolton, Donald Trump i-a cerut ajutoru lui Xi Jinping într-o reunine cu uşile închise la summitul G20 de la Osaka în 2019.

John Bolton a fost destituit la 10 septembrie din cauza unor dezacorduri cu locatarul Casei Albe în gestionarea mai multor dosare internaţionale - inclusiv cu privire la Coreea de Nord, Iran, Afganistan şi Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.