China a declarat că atacul Iranului asupra Israelului a fost un "exerciţiu al dreptului la autoapărare", în timpul unei convorbiri telefonice între miniştrii de externe ai celor două naţiuni, luni, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul chinez de externe Wang Yi i-a spus omologului său iranian Hossein Amir-Abdollahian că China a condamnat atacul asupra clădirii unui consulat din incinta ambasadei iraniene din Damasc, potrivit unei declaraţii emise de Ministerul chinez de Externe. Ministrul chinez de externe a adăugat că incidentul "încalcă grav dreptul internaţional şi este inacceptabil".

"China a luat notă de declaraţia Iranului potrivit căreia acţiunile pe care le-a întreprins au fost limitate şi a fost un exerciţiu al dreptului de autoapărare ca răspuns la atacul asupra clădirii ambasadei", se arată în declaraţie.

"Situaţia regională actuală este foarte sensibilă, iar Iranul este dispus să dea dovadă de reţinere şi nu are intenţia de a escalada şi mai mult situaţia", a adăugat declaraţia, citându-l pe Amir-Abdollahian.

Separat, trimisul special al Chinei pentru Orientul Mijlociu, Zhai Jun, s-a întâlnit luni cu Irit Ben-Abba Vitale, ambasadorul Israelului în China, întâlnire în cadrul căreia acesta din urmă a exprimat poziţia şi preocupările Israelului cu privire la conflictul din Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.