Uniunea Europeană ia în considerare alocarea de ajutor militar suplimentar Republicii Moldova, a declarat, miercuri, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, într-o vizită la Chişinău, relatează Reuters. De asemenea, Michel a precizat că ”nu este inteligent să exprimăm declaraţii provocatoare cu privire la situaţia din Republica Moldova sau din Transnistria, pentru a preveni orice incident”, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uniunea Europeană analizează modul în care poate oferi mai mult ajutor militar Republicii Moldova, inclusiv mai mult ajutor în consolidarea forţelor ţării, a declarat Michel într-o conferinţă de presă comună cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Preşedintele Consiliului European a mai spus că ajutorul militar va fi oferit alături de ajutorul din domeniile logisticii şi apărării cibernetice pe care UE l-a convenit deja. Michel a refuzat să ofere detalii, dar a spus că este extrem de important să se evite orice escaladare.

”Nu credem că este inteligent să exprimăm declaraţii provocatoare cu privire la situaţia din Republica Moldova sau din Transnistria. Vrem să prevenim orice incident”, a mai subliniat Michel, făcând referire la incidentele din ultimele zile petrecute în regiunea separatistă moldoveană Transnistria, potrivit CNN

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.