Charles al III-lea urmează să fie proclamat în mod oficial rege sâmbătă, în cursul unei reuniuni, la Londra, a Consiliului Succesiunii, anunţă vineri într-un comunicat Palatul Buckingham, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest Consiliu se reuneşte sâmbătă, începând de la ora locală 10.00 (12.00, ora României), la Palatul St. James.

Proclamaţia urmează să fie citită în public - o oră mai târziu (13.00, ora României) -, de la balconul acestei reşedinţe, iar apoi în toate provinciile Regatului Unit, a doua zi, duminică.

Pe de altă parte, Charles al III-lea urmează să se adreseze britanicilor vineri, la ora 17.00 GMT (20.00, ora României), în prima sa alocuţiune televizată în calitate de suveran, după moartea reginei Elizabeth a II-a, a anunţat vineri preşedintele Camerei Comunelor Lindsay Hoyle.

Lindsay Hoyle a anunţat că sesiunea de omagiere a reginei defuncte în Parlament urmează să fie suspendată ”în timp ce Majestatea Sa Regele se adreseazpă naţiunii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.