Noul comandant al armatei ruse din Ucraina, Serghei Surovikin, a declarat, marţi, că civilii sunt "evacuaţi" din oraşul Herson, ocupat de Rusia în sudul ţării, descriind situaţia militară din Ucraina ca fiind "tensionată", transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Inamicul încearcă continuu să atace poziţiile trupelor ruseşti", a declarat Surovikin în primul său interviu televizat de la numirea sa de săptămâna trecută, adăugând că situaţia este deosebit de dificilă în jurul oraşului Herson din sudul ocupat. 

 "Acţiunile viitoare în ceea ce priveşte Herson vor depinde de evoluţia situaţiei militare şi tactice, care nu este uşoară, iar deciziile dificile nu pot fi excluse", a adăugat el. 

Declaraţiile lui Surovikin au loc în contextul contraatacului în curs al Ucrainei împotriva Rusiei, în care Kievul a recucerit 450 de mile pătrate de teren de la sfârşitul lunii august. 

 La scurt timp după declaraţiile lui Surovikin, şeful instalat de Rusia la Kherson, Vladimir Saldo, a declarat că unii civili sunt "evacuaţi" în aşteptarea unei "ofensive pe scară largă". 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.