Echipa de campanie a lui Hillary Clinton s-a gândit să-l facă pe Tim Cook de la Apple partenerul de cursă al candidatei democrate la fotoliul de la Casa Albă, potrivit unor e-mailuri private publicate de site-ul WikiLeaks, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful de campanie al lui Clinton, John Podesta, a avut de asemenea în vedere să-i propună postul de vicepreşedintă lui Mary Barra de la General Motors, fondatorului Microsoft Bill Gates sau soţiei acestuia Melinda, potrivit unui e-mail din 12 martie.

Conversaţiile publicate de WikiLeaks nu precizează dacă această pozişie a fost efectiv prezentată şefilor acestor companii sau cum au reacţionat aceştia.

"Am făcut o primă listă de persoane pe care este judicios să o examinăm", anunţa simplu Podesta.

În acest e-mail, cu subiectul "persoane care merită o privire", Podesta îi include pe lista sa şi pe foştii pretendenţi şi rivali ai lui Clinton în alegerile primare democrate senatorii Bernie Sanders şi Elizabeth Warren, o critică dură a Wall Streetului şi o personalitate importantă a aripii stângi a partidului.

Fostul secretar al Justiţiei din administraţia Obama Eric Holder şi actualul secretar pentru Transporturi Anthony Foxx - ambii afroamericani - figurează de asemenea pe această listă.

Până la urmă senatorul Tim Kaine, un om al consensului, a fost ales, la sfârşitul lui iulie, partener de cursă al candidatei democrate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.