Centrul European al Prevenţiei şi Controlului Bolilor (ECDC) a îndemnat vineri statele membre ale Uniunii Europene (UE) să ia imediat măsuri decisive în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, pentru a evita o blocare a serviciilor lor medicale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vulnerabilitatea populaţiei rămâne mare în mai multe regiuni - cu o imunitate sub 15% şi un nivel al mortalităţii global în creştere de o lună - subliniază ECDC în ultimul bilanţ al situaţiei pandemiei covid-19.

”Impactul în privinţa presiunii asupra serviciilor de sănătate şi mortalităţii devine tot mai evident”, a subliniat directoarea ECDC Andrea Ammon.

”Odată cu nivelul ridicat al transmiterii comunitare, protecţia persoanelor vulnerabile devine tot mai dificilă (...). O acţiune a sănătăţii publice puternice este necesară pentru a zdrobi riscul unei depăşiri iminente a sistemelor de sănătate”, avertizează ea.

Autorităţile sanitare franceze au anunţat joi 41.622 de cazuri noi - un bilanţ zilnic fără precedent de la începutul epidemiei.

Bianţul total al cazurilor de covid-19 în Franţa urmează să depăşească vineri un milion.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.