Zece poliţişti au fost răniţi, iar şase persoane au fost arestate în cursul unor ciocniri în centrul Madridului, joi noaptea, după decesul unui vânzător senegalez stradal, a anunţat vineri poliţia spaniolă, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Numărul răniţilor este de zece poliţişti naţionali. Asta nu înseamnă că nu au fost răniţi în rândul poliţiştilor municipali”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei naţionale.

Contactată, poliţia municipală nu a vrut să facă declaraţii.

De asemenea, şase persoane de naţionalitate spaniolă au fost arestate, inclusiv un minor şi o femeie, potrivit poliţiei naţionale.

Ciocnirile, neobişnuite în capitala spaniolă, au început către ora 20.30 GMT (22.30, ora României), în cursul unei manifestaţii de protest, în urma decesului unui senegalez în vârstă de aproximativ treizeci de ani.

Mam M'Baye Diaye era un vânzător ambulant în Piaţa Puerta del Sol, cea mai celebră din Madrid, potrivit mai multor senegalezi.

Protestatari au aruncat cu pietre, pavele şi sticle într-un vehicul de pompieri şi în membri ai forţelor de ordine, care au răspuns cu tiruri cu gloanţe de cauciuc.

Pe străzi adiacente, dar şi în zonă, au fost incendiate elemente de mobilier urban şi biciclete.

Serviciile de urgenţă au anunţat că un bărbat a fost găsit inconştient pe o stradă de către o patrulă a poliţiei.

Când au sosit ajutoare, ”era o patrulă a poliţiei municipale care trecea pe acolo şi care l-a văzut prima. Erau pe cale să-l reanimeze”, a declarat pentrtu AFP un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă.

Însă mai mulţi senegalezi cu care AFP a stat de vorbă afirmă că bărbatul a murit după ce a fost urmărit de poliţia municipală.

Preşedinta regiunii Madrid Cristina Cifuentes şi-a exprimat regretul, vineri, faţă de decesul senegalezului şi a apreciat că a avut loc din ”cauze naturale”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.