Cel puţin zece persoane au murit, în noaptea de miercuri spre joi, într-un incendiu la hotel cazinou, la Poipet (vest), un oraş cambodgian situat la frontiera cu Thailanda, anunţă poliţia cambodgiană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul, care a izbucnit către ora locală 23.00 (18.30, ora României) la Grand Diamond City Hotel and Casino s-a soldat cu ”aproximativ zece morţi şi 30 de răniţi”, potrivit unui raport preliminar al poliţiei.

Imagini difuzate pe reţele de socializare surprind complexul impozant devastat de flăcări.

Unii răniţi au fost trimişi la spitale din provincia thailandeză vecină Sa Kaeo, a anunţat o sursă de la Ministerul thailandez de Externe.

”Autorităţile au încercat să controleze focul, cu ajutorul unor vehicule de pompieri venite din Thailanda”, potrivit acestei surse.

Aproximstiv 400 de persoane lucrează la Grand Diamond City, potrivit poliţiei cambodgiene

Cetăţeni străini se aflau în clădire la momentul în care a izbucnit incendiul, scrie presa locală.

La Poipet există multe cazinouri, în care vine o clientelă thailandeză care vrea să joace legal, în contextul în care cazinourile din Thailanda sunt închise.

În ultimele luni, în Asia de Sud-Est au avut loc mai multe incendii în aceste localuri de noapte, suspectat cu regularitate de faptul că nu respectă regulile elemntare de securitate.

În august, un incendiu într-o discotecă situată în apropiere de Pattaya, în Thailanda, s-a soldat cu 26 de morţi, în principal tineri localnici.

O lună mai târziu, 32 de persoane au murit în incendiul unui bar karaoke, la periferia Ho Şi Min, în Vietnam.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.