Cel puţin zece persoane au murit, în Texas, în apropiere de frontiera cu Mexicul, în accidentul unei camionete care transporta aproximativ 30 de persoane, presupuşi migranţi clandestini, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile texane au anunţat că anchetează cu privire la un ”accident major” în apropiere de oraşul Falfurrias, la câţiva kilometri de frontiera cu Mexicul.

O camionetă marca Ford rula cu viteză către nord, pe o autostradă, pe care a derapat, s-a lovit de un stâlp electric de metal şi de un panou de semnalizare, potrivit unui martor.

”Şoferul şi nouă pasageri au murit la locul accidentului”, au precizat miercuri autorităţile texane.

Potrivit unui oficial local, aproximativ 30 de persoane se aflau la bordul vehicului.

”Se pare că este vorba despre migranţi fără documente, însă este necesar să cooperăm cu consuatele” vizate, a declarat AFP un purtător de cuvânt al Departamentului Securităţii Publice din Texas, sergentul Nathan Brandley.

Vehicule supraaglomerate este modul de operare al trecătorilor migranţilor la această frontieră.

În martie, un presupus trecător a fost inculpat după ce 13 persoane au murit într-o coliziune între un camion mare şi un vehicul înţesat, în sudul Californiei.

Venirea migranţilor în Statele Unite a scăzut în timpul pandemiei covid-19, însă a început să crească uşor, din nou, în 2020, şi a crescut puternic după intrarea în funcţie a preşedintelui democrat Joe Biden.

Republicanii îl acuză pe Biden de faptul că îi atrage pe migranţi, după ce a relaxat politici migratorii extrem de dure ale predecesorului său republican Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.