Cel puţin şase persoane au murit marţi într-un incendiu, la un hotel în centrul Wellingtonului, anunţă premierul neozeelandez Chris Hipkins, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este o tragedie absolută”, deplânge el şi anunţă că bilanţul ar putea creşte.

Pompierii au anunţat că au salvat 52 de oameni, inclusiv persoane care s-au refugiat pe acoperiş.

Însă alte zeci de persoane lipsesc la apel.

Şase persoane au fost transportate la spital, iar alte 15 au primit îngrijiri la faţa locului, potrivit serviciilor de salvare din Wellington.

”Un incendiu ca acesta vezi doar o dată la zece ani la Wellington. Este cel mai rău coşmar pentru noi”, declară diectorul serviciilor de urgenţă, Nick Pyatt.

Aproximativ 90 de persoane s-ar fi putut afla în imobil în momentul în care a luat foc, estimează el.

Aproximativ 80 de pompieri şi 20 de vehicule de pompieri luptau împotriva focului în clădire, din care se ridicau coloane importante de fum.

Un purtător de cuvânt al poliţiei estimează că numărul total al morţilor ”nu are să depăşească zece” şi subliniază că bilanţul avea să fie cunoscvut abia după pătrunderea în clădire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.