Taifunul Goni a scăzut în intensitate după ce a atins, duminică, sudul insulei principale din Filipine, unde a ucis patru oameni, potrivit autorităţilor, şi a cauzat pene de electricitate şi inundaţii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Goni - cel mai puternic taifun înregistrat anul acesta în lume - era însoţit de rafale de vânt de până la290 de kilometri pe oră, după ce a atins uscatul în regiunea Bicol.

În pofida unei reduceri a nivelului alertei, serviciiul meteorologic naţional filipinez a avertizat că provinciile de la sudul Manilei sunt în continuare în pericol.

Taifunul a atins uscatul în două locuri, în regiunea Bicol, în care s-au raportat cel puţin patru morţi, a anunţat guvernatorul provinciei, Francis Bichara.

Salvarea nu a putut să confirme aceste victime.

Între 19 şi 31 de milioane de oameni ar putea fi afectaţi de taifun - inclusiv capitala Manila - au avertizat autorităţile.

Zeci de zboruri interne şi internaţionale au fost anulate, după ce Autoritatea Aviaţiei Civile a dispus să se închidă principalul aeroport din capitală.

Goni este cel mai puternic taifun care loveşte Filipinele după Hayan, care a ucis peste 6.300 de oameni în 2013.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.