O maşină-capcană a explodat duminică într-o piaţă, într-un oraş situat în nordul Siriei aflat sub controlul unor forţe proturce, a ucis cel puţin opt persoane şi a rănit alte peste 20, anunţă Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin ”opt persoane au fost ucise, iar alte 23 rănite”, după ce ”o maşină-capcană a explodat în mijlocul pieţei”, la Azaz, în nordul provinciei Alep, anunţă ONG-ul, precizând că acest bilanţ este provizoriu.

Potrivit SOHR, un ONG cu sediul în Marea Britanie, dar care dispune de o vastă reţea de surse în Siria, explozia a cauzat ”pagube importante” şi a declanşat un incendiu.

SOHR a anunţat sâmbătă că 52 de militari şi combatanţi sirieni şi din cadrul mişcării islamiste libaneze Hezbololah au fost ucişi în atacuri atribuite Israelului, vineri, la Alep, în nordul Siriei.

Siria a fost fărâmiţată de războiul care a izbucnit în 2011 după reprimarea unor manifstaţii în favoarea democraţiei, iar aramata turcă controlează în această ţară, împreună cu grupări afiliate, două zone uriaşe de frontieră, după ce a desfăşurat operaţiuni de anvergură împotriva unor grupări kurde.

Combatanţi din cadrul organizaţiei jihadiste Statul Islamic (SI) , ascunşi în deşertul sirian, şi-au relansate, de la începutul anului, atacurile vizând trupe ale regimului lui Bashar al-Assad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.