Cel puţin două persoane au fost ucise, iar mai multe altele au fost rănite în atacuri aeriene cu drone în zona Zawiya (vest) efectuate de către Guvernul libian în cadrul unor operaţiuni care vizează, în mod oficial, poziţii ale unor traficanţi, potrivit presei locale şi unui ales din oraş, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atacuri aeriene cu drone au vizat instalaţii în portul al-Maya, în apropiere de Zawiya, a doua zi consecutiv”, a anunţat duminică seara postul Libya al-Ahrar, care a publicat o înregistrae video în care apare o ambarcaţiune incendiată în port şi o coloană de fum negru.

”Nepotul meu, Mohamad Bouzrebah, a fost atins în raidul de la al-Maya”, a deplâns deputatul Ali Bouzrebah, ales în oraşul Zawiya, situat la aproximativ 45 de kilometri vest de Tripoli, pe contul său de Facebook, anunţând că alţi doi bărbaţi au fost ucişi.

Portul al-Maya se află la aproximativ zece kilometri de Zawiya, un oraş în care se află o rafinărie de petrol importantă.

Înregistrări video ale atacului, al doilea în două zile, au fost puse în curculaţie pe reţele de socializare duminică seara, dar şi fotografii ale persoanelor ucise şi nepotului deputatului, rănit, pe patul de spital.

Vineri, deputatul a anunţat că o dronă a căzut pe locuinţa sa, fără să facă victime.

Joi, ministerul Apărării din cadrul Guvernului de unitate naţională cu sediul la Tripoli - recunoscut de ONU - a anunţat că a lansat ”atacuri aeriene precise şi ţintite vizând ascunzători ale bandelor de traficaţi de carburanţi, droguri şi persoane în regiuna litoralului de vest”.

După anunţarea lansării acestei operaţiuni, care continuă neîntrerupt de atunci, Guvernul de la Tripoli nu a mai comunicat despre desfăşurarea atacurilor, ţintele acestora şi bilanţuri.

Libia, o ţară bogată în petrol, a fost cuprinsă de haos după căderea regimului lui Muammar al-Ghaddafi, în 2011, şi este subminată de disensiuni alimentate de o proliferare a unor grupări armate care-şi schimbă tabăra.

Două guverne îşi dispută de un an, unul instalat la Tripoli (vest), condus de către Abdelhamid Dbeibah şi recunoscut de ONU, celălalt în est, susţinut de către puternicul mareşal Khalifa Haftar şi de către Parlamentul din Tobruk.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.