Cel puţin cinci persoane au fost ucise marţi, într-un atac - aflat în curs -, comis de către un comando alcătuit din islamişti radcali somalezi din cadrul grupării Al-Shabaab, într-un complex de la Nairobi din care fac parte un hotel, restaurante şi sedii de birouri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un fotograf AFP a văzut cadavrele unor victime, căzute pe mese, la terasa unui restaurant din complex. În apropiere, fotograful a văzut de asemenea corpul unui kamikaze care şi-a detonat centura de explozivi.

Acest ”atac coordonat”, potrivit şefului poliţiei kenyene Jospeh Boinnet, a fost revendicat foarte rapid de gruparea Al-Shebaab.

Modul de operare seamănă celui al altor atacuri comise de Al-Shabaab la Mogadiscio - o bombă explodează (fie un kamikaze, fie o maşină-capcană), iar după aceea un comando pătrunde  în imobilul vizat pentru a face cât mai multe victime posibil.

Şeful poliţiei kenyene a confirmat că cel puţin un kamikaze s-a detonat nu departe de intrarea în hotelul Dusit.

Complexul DusitD2 se află într-un cartier verde, în care numeroase sedii de birouri au înlocuit, anul acesta, treptat, reşedinţe individuale şi grădinile acestora.

Boinnet a precizat că şase dintre cele şapte etaje ale hotelului Dusit - care are în total aproximativ 100 de camere - au fost securizate.

El a adăugat, însă că alte clădiri din jur urmau să fie securizate.

Hotelul aparţine grupului thailandez Dusit Thani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.