Cel puţin 58 de oameni au murit în raidurile aeriene care au vizat oraşul sirian rebel Idleb, înainte de intrarea în vigoare, luni, a unui armistiţiu acceptat de regimul de la Damasc, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ONG-ul nu a identificat autorii raidurilor.

“Oamenii îşi făceau cumpărăturile înainte de Aid el-Adha, săptămâna viitoare, ceea ce explică de ce victimele sunt atât de numeroase”, a declarat directorul Observatorului, Rami Abdel Rahman.

De asemenea, 15 civili au fost ucişi în raiduri lansate în cartierele controlate de rebeli la Alep, iar alte 18 persoane au murit în alte localităţi ale provinciei cu acelaşi nume.

Acordul de armistiţiu, anunţat de Rusia şi de Statele Unite vineri seară, vizează reducerea imediată a violenţelor şi o reluare a negocierilor în vederea unei tranziţii politice. Dacă armistiţiul va rezista, ar putea permite o cooperare militară fără precedent împotriva jihadiştilor din partea Washingtonului şi Moscovei, care susţin tabere adverse în conflict.

Acordul, care nu a fost acceptat încă de rebeli, prevede că luptele vor înceta luni, la ora locală şi a României la ora 19, timp ce cel puţin 48 de ore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.