Cel puţin 42 de persoane au murit n Kenya, în urma ruperii unui baraj la nord de capitală, Nairobi, anunţă guvernatoarea locală, în timp ce în ţară au loc ploi diluviene cu consecinţe sângeroase, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Patruzeci şi doi de morţi. Acesta este un blanţ provizoriu. Există şi alţii, prinşi în noroi, pe care depunem eforturi să-i găsim”, declară AFP guvernattoarea Susan Kihika.

Barajul s-a rupt în apropierea oraşului Mai-Mahiu, în Valea Rift, la aproximativ 100 de kilometri nord-vest de Nairobi.

Apele au luat case şi acopereau axe rutiere pe care nu use mai poate circula.

Vineri, Guvernul kenyan a cerut populaţiei să se pregătească de noi ploi şi mai puternice, şi a anunţat un prim bilanţ de 76 de morţi în inundaţii  - începând din martie.

Kenya şi o mare parte a Africii de Est sunt măturate de mai multe săptămâni de ploi sezoniere - mai puternice decât de obicei, din cauza fenomenului climatic El Niño.

În 2018, în comitatul Nakuru, în care se află Mai-Mahiu, ruperea barajului Solai, din cauza unor ploi toenţiale şi inundaţii, s-a soldat cu 48 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.