Cel puţin 26 de combatanţi proregim - ”majoritatea” iranieni - au fost ucişi de rachete care au vizat duminică seara poziţii militare ale puterii siriene a lui Bashar al-Assad, a anunţat luni Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa siriană a denunţat duminică seara o ”nouă agresiune”, fără să identifice autorii, dând asigurări că ”rachete inamice” au vizat ”poziţii militare în provinciile Hama şi Alep”.

Bombardamentele - ”probabil israeliene” - asupra Brigăzii 47, o bază militară în provincia centrală Hama, au ucis 26 de combatanţi proregim, a precizat luni SOHR.

”Cel puţin 26 de combatanţi au fost ucişi, inclusiv patru sirieni. Ceilalţi sunt combatanţi de naţionalităţi străine, majoritatea zdrobitoare iranieni”, a declarat pentru AFP directorul SOHR Rami Abdel Rahman.

”Prin natura ţintelor este vorba probabil de bombardamente israeliene”, a precizat el, adăugând că atât pe aeroportul militar atins în provincia Alep (nord), cât şi la Brigada 47 ”au fost vizate depozite de rachete de tip sol-sol”.

Intervievat pe postul militar israelian, ministrul Transporturilor, însărcinat şi cu Informaţiile, Yisrael Katz a declarat că el ”nu este la curent cu acest eveniment”.

Israelul îşi confirmă rareori operaţiunile militare în Siria, chiar dacă de la începutul războiului în ţara vecină, în 2011, el a efectuat numeroase raiduri israeliene contra unor ţinte în această ţară.

Israelul şi Siria sunt oficial în stare de război. Relaţiile le sunt cu atât mai tensionate, cu cât trei inamici ai Israeluui operează în teatrul de război sirian - regimul sirian însuşi şi marii săi aliaţi - Iranul şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah, proiraniană.

Ministrul israelian al Apărării Avigdor Lieberman a declarat luna aceasta că ţara sa va ataca orice tentativă de ”implantare militară” iraniană în Siria, ”ondiferent care va fi preţul de plătit”.

Pe 9 aprilie, Israelul a fost acuzat de regimul sirian şi Iran că a efectuat atacuri aeriene sângeroase contra unei baze militare în centrul Siriei.

Cel puţin 14 combatanţi - inclusiv şapte iranieni - au fost ucişi în acest atac asupra bazei militare T4, în provincia Homs (centru).

În fenruarie, Israelul a vizat acest aerodrom militar afirmând că o dronă a fost trimisă de Iran în spaţiul aerian israelian din acest loc, prezentat ca o ”bază iraniană”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.