Cel puţin 25 de persoane au murit în inundaţii care au avut loc în ziua de Crăciun în Filipine, potrivit unui nou bilanţ anunţat miercuri de către autorităţi, iar zeci de mii de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele după ce ploi diluviene au inundat sate, oraşe şi autostrăzi, întrerupând brusc sărbători de Crăciun în această ţară majoritar catolică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Agenţiei naţionale filipineze de gestionarea catastrofelor, peste 81.000 de persoane s-au refugiat în centre de evacuare, iar eforturi erau depuse în continuare în vederea ajutării populaţiilor celor mai afectate.

Cel puţin 13 peraoane au murit - majoritatea înecate - în provincia Misamis de vest şi pe Insula Mindanao (sud), anunţă agenţia.

Alte 26 de persoane erau date dispărute, iar nouă persoane rănite au fost înregistrate.

Potrivit previziunilor meteorologice, ploi de la moderate la puternice rămân probabile miercuri şi joi, în centru şi sud, din cauza unei zone de presiune scăzută venită dinspre coastă, care se poate transforma în depresiune tropicală.

”Inundaţii şi alunecări de teren provocate de ploaie sunt posibile, mai ales în zonele predispuse sau foarte predispuse la aceste pericole”, avertizează biroul meteorologic de stat.

Autorităţile au anunţat miercuri că operaţiuni de recunoaştere aeriană erau în curs deasupra Misamis de vest, în vederea aflării amplorii pagubelor..

Vremea a început să se înrăutăţească la sfârşitul săptămânii trecute în Filipine, una dintre cele mai vulnerabile ţări la catastrofe naturale, în care o mare parte a celor 110 milioane de locuitori se pregăteau să sărbătorească Crăciunul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.