Cel puţin 19 persoane au murit, iar alte 12 au fost rănite într-o explozie, într-un parc industrial, a anunţat vineri agenţia oficială chineză de presă China Nouă, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Chinei Noi, explozia a avut loc joi, la ora locală 18.30 (13.30, ora României), la Yibin Hengda Technology Co., o uzină chimică într-un parc industrial din oraşul Yibin, în provincia Sichuan.

Incendiul a fost stins vineri dimineaţa, iar persoanele rănite se află în stare stabilă, a anunţat Guvernul comitatului Jiang’an, citat de agenţie.

Accidentele industriale mortale sunt frecvente în China, în pofida unor eforturi de îmbunătăţire a securităţii muncii, iar aplicarea reglementărilor în domeniul securităţii este uneori slabă.

Incendiul şi coloane de fum au fost surprinse în imagini postate pe reţele de seocializare.

Cauza exploziei era neclară imediat.

Autorităţile au deschis o anchetă, potrivit BBC.

Yibin Hengda fabrică produse chimice destinate industriilor alimentară şi farmceutică.

Presa locală scrie că clădiri de trei etaje ale uzinei au ars până la structura de metal, iar ferestrele unor clădiri din vecinătate au fost spulberate de suflul exploziei.

Acesta nu este primul dezastru la uzine chimice în China.

În 2015, 173 de persoane au murit într-o explozie la un depozit chimic, în portul Tianjin (nord-est).

O anchetă cu privire la acest dezastru a stabilit că relaţiile politico-economice, corupţia şi complicitatea autorităţilor permit nereguli şi neutralizează sistemele de securitate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.