Cel puţin 19 persoane - majoritatea studenţi - au fost ucise, iar alte 22 rănite într-un atac, luni, de către trei bărbaţi înarmaţi care au luat cu asalt Universitatea din Kabul, a anunţat Guvernul afgan, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Confruntări armate au avut loc, timp de mai multe ore, între atacatori şi forţe de securitate în interiorul universităţii, cea mai mare din ţară, a anunţat Ministerul afgan de Interne.

”Trei atacatori sunt implicaţi. Unul dintre ei şi-a detonat încărcătura pe care o avea asupra sa la începutul atacului, iar doi au fost ucişi prin împuşcare de către forţe de securitate”, a declarat un purtător de cuvânt ministerului, Tariq Arian.

Talibanii au dat asigurări că nu sunt implicaţi în acest asalt.

Atacul a avut loc în timp ce oficiali guvernamentali soseau în campus pentru a inaugura un târg de carte iranian, a precizat un purtător de cuvânt al Ministeruluiafgan al Educaţiei Superioare, Hamid Obaidi.

Bărbaţii înarmaţi s-au năpustit în campus, ceea ce a pus pe fugă sute de persoane. Unele au încercat să escaladeze zidul incintei pentru a scăpa de tiruri.

Forţe afgane de securitate au încercuit apoi sectorul, blocând toate drumurile către universitate, potrivit unor martori.

Studenţi au povestit haosul şi cofuzia cauzate de asalt.

”Studiam într-o sală de clasă, când am auzit brusc tiruri izbucnind în universitate”, a declarat Fraidoon Ahmadi, în vârstă de 23 de ani, care a precizat că a fost blocat, împreună cu mai mulţăi alţi studenţi, timp de peste două ore, înainte să fiesalvat.

”Ne-a fost foarte frică şi am crezut că poate este ultima zi din viaţa noastră (...). Fetele şi băieţii strigau, se rugau şi cereau ajutor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.