Cel puţin 17 persoane au fost rănite, la Los Angeles, în timpul unei intervenţii soldate cu un eşec al unei echipe de genişti, care a încercat să declanşeze o explozie controlată a unor dispozitive explozive artizanale şi a câtorva tone de focuri de artificii ilegale - confiscate -, potrivit unor oficiali, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deflagraţia - care a avriat locuinţe şi a spart geamuri - a rănit zece poliţişti şi şapte civili.

Viaţa răniţilor nu era în pericol, a anunţat într-o conferinţă de presă, miercuri, şeful Departamentului Poliţiei din Los Angeles, Michael Moore.

Explozia a spulberat acoperişul unui camion de deminare, iar o minge de foc s-a ridicat deasupra unor cartiere în sudul oraşului californian, potrivit unor înregistrări video difuzate de presa locală.

Cauzele ”eşecului catastrofal şi total al vehicului de izolare”, care ar fi trebuit să permită eliminarea în siguranţă” a explozivilor nu era clară miercuri seara (ora locală), a anunţat şeful poliţiei.

 

”Protocoalele au fost urmate, însă s-a întâmplat ceva ce nu trebuia să se întâmple în vehicul, iar nu ştim de ce”, a declarat el.

2.300 DE KILOGRAME DE INSTRUMENTE PIROTEHNICE CONFISCATE ÎNTR-O CASĂ

Michael Moore a anunţat că poliţişti au fost alertaţi miercuri la telefon cu privire la prezenţa unor focuri de artificii ilegale la un domiciliu privat.

Ei au descoperit grămezi de cartoane care conţineau focuri de artificii, prezente de obcei în comerţ, estimate în total la 2.300 de kilograme de instrumente pirotehnice.

Poliţişti au găsit în acest domiciliu dispozitive explozive fabricate din doze de suc, cărora li s-au ataşat mecanisme de detonare.

Aceste bombe au fost plasate în camionul de deminare, iar explozia lor a fost provocată de către genişti miercuri seara, către ora locală 18.40 (joi, 4.40, ora României).

Un bărbat care locuieţte în casa în care au fost găsiţi explozivii, Arturo Cejas, în vârstă de 27 de ani, a fost arestat şi inculpat cu privire la deţinere ilegală de explozivi.

Poliţia vrea să-l inculpe, de asemenea, cu privire la punerea în pericol a unui copil, fratele acestuia, în vârstă de zece ani, care a fost găsit în casă.

Aceste focuri de artificii ar fi fost cumpărate ”din afara statului” Calofornia şi transportate la Los Angeles cu scopul de a fi vândute cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor unite, la 4 iulie, a anunţat Michael Moore.

Oraşul Los Angeles, afectat de o secetă fără precedent, a interzis focurile de artificii şi a lansat un progran de cumpărare a focurilor de artificii înainte de Ziua Independenţei.

În 2020, poliţia a anunţat că a confiscat peste patru tone de tocuri de artificii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.