Cel puţin 15 persoane au murit în India, în inundaţii sau alunecări de teren cauzate de muson la poalele Himalayei, anunţă sâmbătă autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inundaţii şi alunecări de teren sunt frecvente în India în timpul sezonului musonului (iunie-septembrie), iar potrivit unor experţi, modificările climatice le cresc frecvenţa, gravitatea şi caracterul brusc.

Salvatori au fost trimişi în districtul Mandi, în statul Himachal Pradesh (nord), unde inundaţii au luat două case şi au ucis opt persoane, anunţă Guvernul într-un comunicat.

Alunecări de teren şi inundaţii s-au sldat cu alte sapte victime în acest stat, precizează Guvernul.

Imagini de televiziune surprind o parte a unui pod feroviar luat de un puhoi, în regiunea vecină Kangra.

În regiunea Hamipur, revărsări bruşte de apă au blocat pe acoperişul unor clădiri 19 persoane, salvate.

Şcolile au fost închise în regiunile cele mai afectate.

Statul Himachal Pradesh, care atrage turişti, este cunoscut prin munţii săi înzăpeziţi.

În iulie, opt persoane au murit în urma unor revărsări de ape bruşte, care au afectat o tabără a unor pelerini în Caşmirul vecin.

În iunie, ploi puternice s-au abătut asupra regiunilor izolate din nord-estul Indiei. Aproape 40 de persoane au murit într-o alunecare de teren care a acoperit o tabără a unor lucrători feroviari şi rezervişti din armată, în statul Manipur.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.