Cel puţin 15 militari au murit, iar alţi trei au fost grav răniţi în incendiul unei cazărmi, în estul Armeniei, anunţă joi Ministerul armean al Apărării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Potrivit unor informaţii preliminare, 15 militari au murit într-un incendiu care a izbucnit într-o companie de ingineri şi lunetişti”, precizează într-un comunicat inginerul.

”Starea a trei militari este considerată gravă”, precizează instituţia.

Potrivit ministerului, incendiul a izbucnit joi, către ora locală 1.30, în satul Azat, în regiunea Gegharkunik (est).

Cauza sinistrului nu a fost stabilită în această fază.

În august, peste zece persoane au murit într-o explozie urmată de un incendiu, într-o piaţă foarte frecventată, în capitala armeană, Erevan.

Armenia, o ţară cu aproximativ trei milioane de locuitori, situată în Caucaz, este în continuare afectată de înfrângerea, în 2020, în Războiul cu Azarbaidjanul vecin şi de o criză politică în urma acestui conflict.

În pofida încetării confruntărilor armate de amploare, tensiuni persistă între cei doi rivali, foste republice sovietice, cu privire la frontierele lor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.