Cel puţin 13 persoane au fost arestate în timpul incidentelor de miercuri de la Capitoliu provocate de susţinătorii lui Donald Trump, a anunţat Poliţia Metropolitană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful poliţiei, Robert Contee, a declarat: „Puţin peste 13 arestări au fost făcute. Trebuie să adaug ceva foarte important aici: niciunul dintre oamenii care au fost arestaţi nu este rezident al Washington DC. Toţi sunt din afara zonei”.

Câţiva poliţişti au fost răniţi şi primesc tratament, a mai precizat Contee. În plus, a spus el, autorităţile au confiscat mai multe arme în timpul incidentelor din afara Capitoliului.

Despre poliţiştii răniţi el a spus că ei îşi continuă misiunea de a readuce situaţia sub control la Capitoliu.

O sursă din poliţie a declarat pentru CNN că forţele de ordine încă evacuează clădirea, dar şi spaţiul din proximitate.

Înainte de izbucnirea incidentelor de miercuri - în timpul cărora o femeie a fost împuşcată -, Congresul certificase doar 12 dintre cele 538 de voturi ale electorilor americani. Toate aceste voturi, din Alabama şi Alaska, erau acordate lui Donald Trump.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.