Cel puţin 102 persoane au fost rănite, prezentând fracturi, în urma unui accident la metroul din Beijing, o coliziune între vagoane pe un tronson de suprafaţă, scrie vineri presa chineză de stat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În capitala chineză, unde acest tip de accident este rar, a nins puternic în ultimele zile, lucru care a antrenat perturbări în transporturi.

Accidentul de metrou a avut loc joi seara, la ora locală 18.57 (12.57, ora României), o oră de vârf, după ce două trenuri au intrat în coliziune, potrivit televiziunii publice chineze CCTV.

”În total 515 persoane au fost transportate la spital pentru a fi examinate. 102 dintre ele prezentau fracturi. Niciun deces nu a avut loc”, potrivit postului, care precizează că ”87 de persoane rămân spitalizate”.

Un bilanţ precedent al autorităţilor municipale, de joi seara, anunţa peste 30 de răniţi.

Presa a difuzat imagini cu călători la pământ, alţii păstrându-şi calmul într-un vagon în parte cufundat în întuneric, iar alţii folosind ciocane de salvare pentru a sparge un geam şi ieşind din garnitură.

Alte înregistrări video surprindeau o mulţime de călători în tren în timp ce-l evacuau, mergând în zăpadă, în urma unor ninsori abundate, joi, şi pompieri care ajutau o perosană în vârstă să se deplaseze.

O POSIBILĂ PROBLEMĂ CU SEMNALUL, DIN CAUZA ZĂPEZII

Potrivit primelor elemente, accidentul a fost cauzat de ninsoare, care a făcut şinele să alunece, a antrenat o degradare a semnalului şi o frânare de urgenţă, potrivit CCTV.

”Un tren din spate, care se afla într-o porţiune ascendentă, a alunecat pe şine şi nu a putut frâna eficient, ceea ce cauzat coliziunea cu trenul din faţă”, potrivit postului.

Accidentul nu a avut loc în tunel, ci într-o secţiune de suprafaţă, în apropierea de Staţia Xi'erqi.

Metroul se îndrepta către Changping, un cartier situat în nordul capitalei chineze.

Operatorul metroului din Beijing a prezentat joi ”scuze profunde” pentru accident.

Acest tip de accident este relativ neobişnuit în metrourile din China, Metrourile din marile oraşe chinezeşti sunt în marea lor majoritate relativ recente, moderne şi sigure.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.