Miniştrii Agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene (UE) au ajuns la un acord, după multe ore de negocieri, asupra unei reforme a noii Politici Agricole Comune (PAC), care să ţină mai bine cont de provocările la adresa mediului şi modificărilor climatice, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După o luptă îndelungată, am ajuns la un acord crucial”, a anunţat miercuri ministrul german al Agriculturii Julia Klöckner (CDU), în urma unei reuniuni a miniştrilor la Luxemburg.

Julia Klöckner a apreciat că s-a ajuns la un ”bun echilibru” între îngrijorarea cu privire la durabilitate, constrngeri ecologice şi securitatea alimentară.

Orientările adoptate de către statele UE urmează să facă obiectul unor negocieri cu Parlamentul European (PE), în vederea intrării în vigoare a reformei începând din 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.