Casa Albă a avertizat marţi că SUA nu vor avea suficiente vaccinuri pentru rapeluri şi tratamente salvatoare împotriva Covid-19 destinate americanilor, dacă Congresul nu va reuşi să aprobe o finanţare suplimentară de 22,5 miliarde de dolari, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înalţi oficiali ai administraţiei Biden au spus, într-o discuţie cu reporterii, că SUA s-ar putea confrunta cu un alt val de infecţie cu Covid-19 în lunile următoare, chiar dacă noile cazuri şi spitalizări au scăzut semnificativ, de la un vârf fără precedent al cazurilor de Omicron, atins în ianuarie.

Infecţiile sunt deja în creştere în marile ţări europene, precum Marea Britanie şi Germania.

China se luptă cu cel mai grav focar din 2020.

Oficialii americani au avertizat că finanţarea este necesară urgent pentru a o lua înaintea unui alt val de Covid.

Democraţii din Camera Reprezentanţilor au eliminat săptămâna trecută 15 miliarde de dolari din finanţarea combaterii Covid-19, care era deja mai mică decât ceea ce ceruse Biden, dintr-o lege de cheltuieli mai amplă, după ce nu au reuşit să ajungă la un acord bipartizan cu republicanii.

Înalţii oficiali ai administraţiei le-au spus reporterilor că guvernul federal nu va putea achiziţiona suficiente vaccinuri pentru rapeluri, vaccinuri care vizează variante specifice, sau mai multe pastile antivirale dincolo de cele 20 de milioane deja comandate de la Pfizer, dacă nu se aprobă mai multe fonduri.

De asemenea, nu mai există finanţare pentru tratamente suplimentare cu anticorpi monoclonali, inclusiv pentru o comandă planificată pentru 25 martie, au spus oficialii. Dacă nu primesc mai multe finanţări, guvernul federal va trebui să reducă alocaţiile pentru anticorpi monoclonali cu peste 30%, începând de săptămâna viitoare, au spus ei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.