Statele Unite consideră că au impus deja Rusiei ”sancţiunile majore” şi anunţă că se concentrează asupra implementării acestora, mai ales asupra luptei împotriva oricărei încercări de ocolire, dă joi asigurări un consilier de rang înalt al preşedintelui Joe Biden, Jake Sullivan, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi credem că am impus sancţiunile majore, însă atenţia noastră în zilele următoare se va concentra asupra evaziunii, adică riscului ca Rusia să ocolească măsurile impuse de către Statele Unite”, anunţă, într-un colocviu, consilierul în probleme de securtate naţională al Casei Albe Jake Sullivan.

”Vom face anunţuri în următoarele două săptămâni de identificare a ţintelor care încearcă să permită această ocolire, în Rusia şi nu numai”, declară el.

”Bineînţeles, există şi problema energiei în Europa, iar aceasta este o conversaţie în curs” între occidentali, declară Jake Sullivan, care se referă la achiziţii de hidrocarburi ruseşti pe care europenii nu le-au întrerupt şi care almentează conturile Moscovei.

Consilierul în probleme de securitate naţională al lui Joe Biden dă asigurări, cu privire la bogăţiile unor oligarhi ruşi blocate prin sancţiuni, de exemplu iahturile sau activele financiare ale acestora, că ”obiectivul nostru nu este să le dăm” înapoi proprietarilor la sfârşitul războiului.

”Obiectivul nostru este să le folosim mai bine”, declară el.

”Există mijloace pe care le avem deja (în acest sens) şi altele, pe care le-am putea dezvolta, şi ne gândim la acest lucru”, adaugă el.

Unii congresmeni americani au îndemnat la vânzarea sau lichidarea activelor ruse vizate prin sancţiuni, în vederea unei finanţări a reconstrucţiei Ucrainei după război.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.