Carlsberg, al treilea producător de bere din lume, a declarat că va înceta să mai vândă marca sa emblematică de bere, va suspenda orice publicitate în Rusia şi va dona profituri din afacerea sa de pe teritoriul rusesc, unde compania a oprit deja investiţiile, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fabrica de bere Baltika a Grupului Carlsberg, cu sediul central la Sankt Petersburg, va fi condusă ca o afacere separată şi va continua să opereze cele opt fabrici de bere din Rusia, unde are aproximativ 8.400 de angajaţi.

"Baltika Breweries va fi condusă ca o afacere separată, cu scopul de a susţine angajaţii noştri şi familiile acestora", a anunţat Carlsberg.

De asemenea, Heineken NV a oprit producţia şi vânzarea de bere marcă proprie în Rusia.

"Heineken nu va mai accepta niciun beneficiu financiar net derivat din operaţiunile noastre din Rusia", a precizat compania într-un comunicat de miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.