Cardonalul George Pell, până de curând unul dintre cei mai puternici prelaţi la Vatican, a formulat marţi, la cea mai înaltă jurisdicţie australiană, un ultim recurs împotriva condamnării sale pentru pedofilie, a anunţat Înallta Curte a Australiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un apel - împotriva condamnării, în martie, la şase ani de închisoare cu privire la agresarea a doi adolescenţi în 1996 şi 1997, în Catedrala de la Melbourne - al fostului secretar al Economiei Sfântului Scaun, în vârstă de 78 de ani, a fost respins luna trecută de Curtea Supremă a statului Victoria (sud).

În acest proces, un fost băiat de cor, în prezent în vârstă de 30 de ani, l-a înfruntat pe Pell, un prelat care a participat la alegerea a doi papi, unul dintre consilierii apropiaţi ai Papei Francisc şi implicat în răspunsul Bisericii la scandaluri de pedofilie.

A doua victimă a prelatului a decedat în 2014 în urma unei overdoze, fără să fi vorbit despre agresiune.

Cu două voturi la unul, Curtea din Victoria a respins, în august, apelul cardianlului australian, care şi-a clamat mereu nevinvăţia şi care în prezent este deţinut.

Nimic nu permite să se spună că Înalta Curte a Australiei, cu sediul la Canberra, va accepta cazul Pell. Acest lucru urmează să fie decis de magistraţii cu cel mai înalt rang din ţară, într-un proces care ar putea dura mai multe luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.