Capul unei vaste organizaţii mafiote ai cărei membri sunt originari din fosta Uniune Sovietică, Rajden Şulaia a fost condamnat la 45 de ani de închisoare, a anunţat procurorul federal al Manhattanului, la New York, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizaţia condusă de către Rajden Şulaia, ”Shulaya Enterprise”, aparţinea confreriei criminale ”Vori v Zakone” - ”Hoţi în lege” - o organizaţie ultraierarhizată, moştenită din epoca sovietică, din cadrul căreia mai mulţi membri au fost condamnaţi recent în Franţa.

Ancorată în cartierul Brooklyn, ”Shulaya Enterprise” avea multiple activităţi ilicite, potrivit justiţiei americane, şi anume jocuri pe bani, uzurpări de identitate, fraude cu carduri de credit, extorsiuni, spălare de bani, mită sau gestionarea unei case de trecere.

Rajden Şulaia, în vârstă de 41 de ani, originar din Sankt Petersburg, superviza şi participa în mod direct la numeroase fapte de ”racket” violente, de care era mândru, potrivit unor mărturii în cadrul procesului.

Fotografii au arătat cum l-a atacat cu brutalitate pe unul dintre locotenenţii săi, căzut în dizgraţie.

”Şulaia, «hoţ în lege», este un hoţ confirmat şi a fost condamnat pe drept la o pedeapsă grea”, a declarat procurorul federal al Manhattanului Geoffrey Berman, citat într-un comunicat, după pronunţarea sentinţei.

Shulaya Enterprise, din cadrul căreia 34 de presupuşi membri au fost prinşi de poliţia newyorkeză în 2017, a păstrat legături cu ţările de origine ale membrilor săi, precum Georgia, Ucraina sau Rusia. Ei se duceau cu regularitate în aceste ţări, aveau asociaţi acolo şi trimiteau bani, potrivit procurorului.

La New York, Shulaya Enterprise era deosebit de activă în Brighton Beach, un cartier din Brooklyn cu populaţie puternic rusofonă. Însă reţeaua sa avea de asemenea activităţi în statele Pennsylvania şi Nevesa şi în alte ţări.

Rajden Şulaia a fost găsit vinovat, în iunie, de ”racket” şi alte patru capete de acuzare.

În septembrie, un bărbat identificat drept principalul său om, campionul georgian la box Advantil Hurţidze, supranumit "mini Mike Tyson" şi găsit vinovat de două capete de acuzare la proces, a fost condamnat la zece ani de închisoare de către justiţia americană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.