Se preconizează că valurile de căldură vor afecta nordul Chinei în următoarele două săptămâni, peste 250 de milioane de persoane confruntându-se, astfel, cu temperaturi care depăşesc 40 grade Celsius în unele regiuni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Regiunile Xinjiang, Mongolia Interioară şi Ningxia şi provinciile Hebei, Henan, Gansu şi Shaanxi vor înregistra temperaturi de peste 40°C în următoarele patru-şase zile, a declarat Fang Xiang, directorul adjunct al Centrului Naţional de Meteorologie (NMC), într-o conferinţă de presă.

China s-a confruntat cu fenomene meteorologice extreme în această vară, cu valuri de căldură în nord şi ploi abundente şi inundaţii în sud. Guvernul a dat vina pe schimbările climatice, despre care spune că vor afecta din ce în ce mai mult economia şi societatea.

Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României

În iunie, valurile de căldură au afectat aproape jumătate din populaţia Chinei. O parte din sarcina reţelei electrice din nordul Chinei a înregistrat noi maxime luna trecută, afectând aprovizionarea cu energie, a mai spus Fang.

”Temperaturile ridicate de durată vor avea un impact semnificativ asupra producţiei şi vieţii, cum ar fi creşterea presiunii asupra sursei de alimentare”, a mai afirmat el.

Totodată, există riscul de incendii forestiere şi daune pentru creşterea stabilă a culturilor precum orezul, bumbacul şi porumbul, a mai precizat oficialul chinez.

Condiţiile asemănătoare secetei vor afecta culturile din Shandong, Anhui, Henan, Shaanxi şi Gansu, a avertizat Fang.

În iunie, temperatura medie a Chinei a fost la cel mai ridicat nivel din 1961, a declarat Wang Yawei, un oficial meteorologic, la conferinţa de presă.

De asemenea, s-au înregistrat temperaturi cu 0,9 grade Celsius mai mari în comparaţie cu aceeaşi perioadă din anii precedenţi, a mai spus el.

Luna trecută, provinciile Henan şi Jiangsu, care au în total o populaţie de peste 180 de milioane, au stabilit noi recorduri zilnice de utilizare a energiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.