Canadienii din provincia Quebec nevaccinaţi împotriva Covid-19 vor plăti un impozit pe sănătate, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Quebec, unde a fost înregistrat cel mai mare număr de decese asociate Covid-19 din Canada, se confruntă în prezent cu o creştere importantă a numărului de cazuri.

Marţi, prim-ministrul provinciei a anunţat că va fi primul din Canada care va penaliza financiar persoanele nevaccinate.

Aproximativ 12,8% dintre rezidenţii provinciei Quebec sunt nevaccinaţi, însă ei reprezintă circa jumătate din spitalizări.

Potrivit datelor federale, peste 85% dintre locuitorii provinciei au primit cel puţin o doză de vaccin anti-Covid până la 1 ianuarie 2022.

Prim-ministrul Francois Legault a declarat, într-o conferinţă de presă, că cei care nu au primit prima doză de vaccin vor fi nevoiţi să plătească „o contribuţie”.

Taxa nu a fost încă stabilită, dar va fi „semnificativă”, a adăugat el.

„Cred că acum este vorba despre corectitudine faţă de 90% din populaţie care a făcut anumite sacrificii. Cred că le datorăm asta”, a spus Legault.

Săptămâna trecută, provincia a anunţat că va fi cerută dovada vaccinării pentru accesul în magazine ce comercializează cannabis şi alcool.

O interdicţie de mobilitate pe timp de noapte, a doua în pandemie, a fost stabilită între orele 22:00 şi 05:00.

Bilanţul deceselor asociate Covid-19 în Quebec era marţi de 12.028, cu 62 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore.

Procentul pacienţilor internaţi la terapie intensivă, nevaccinaţi, este de 45%.

Spitalele din Montreal, cel mai mare oraş al provinciei, se apropie de o ocupare de 100%.

Autorităţile din Quebec au raportat marţi 8.710 cazuri noi de Covid-19.

Quebec nu va fi prima regiune din lume care îi va penaliza financiar pe cei care nu vor să se vaccineze.

De luna aceasta, grecii cu vârste de peste 60 de ani vor fi nevoiţi să plătească 100 de euro pentru fiecare lună în care rămân nevaccinaţi. Singapore a cerut pacienţilor cu Covid-19 să îşi plătească facturile medicale dacă nu sunt vaccinaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.