Pilotul unui elicopter a murit după prăbuşirea aparatului de zbor, în vestul Canadei, fiind al treilea deces în ultimele zile legat de eforturile de a stinge flăcările, în cel mai grav sezon de incendii de vegetaţie din ţară, din câte s-au înregistrat, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pilotul era singur în elicopter când acesta s-a prăbuşit, în apropiere de lacul Haig, în provincia nord-vestică Alberta, iar lucrătorii forestieri nu au reuşit să îl resusciteze, a afirmat Poliţia Călare Regală din Canada. El a fost declarat decedat la un aeroport din apropiere.

Poliţia a declarat că pilotul era un bărbat de 41 de ani, din Whitecourt, Alberta, dar nu a făcut public numele său.

”Mulţi oameni din întreaga ţară au făcut un pas în faţă în timpul acestor incendii de pădure foarte, foarte dificile, protejându-şi familiile, protejându-şi comunităţile, protejându-I pe concetăţenii lor”, a spus premierul Justin Trudeau. ”Şi să pierdem trei pompieri sau persoane care ajută la lupta cu incendiile este sfâşietor”, a adăugat el.

Săptămâna trecută, Devyn Gale, o tânără pompier de 19 ani, a murit după ce un copac a căzut peste ea, în apropiere de Revelstoke, British Columbia.

Adam Yeadon, în vârstă de 25 de ani, a murit sâmbătă în timp ce lupta cu un incendiu de vegetaţie în apropiere de locuinţa sa, în Fort Liard, Teritoriile de Nord-Vest.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului pentru Siguranţa Transporturilor Chris Krepski a afirmat că doi anchetatori urmau să ajungă în locul izolat unde s-a prăbuşit elicopterul.

El a declarat că un semnal la transmiţătorului pentru localizare de urgenţă a fost primit miercuri, la ora 6 p.m. El a afirmat că elicopterul prăbuşit se află într-o zonă mlăştinoasă.

Krepski a adăugat că acesta era operat de Valhalla Helicopters, cu sediul în West Kelowna, British Columbia. Compania a refuzat să comenteze.

Joi după-amiază, în Alberta erau 117 focare de incendiu active, din care 17 erau considerate scăpate de sub control.

Mii de incendii au devastat peste 110.000 de kilometri pătraţi din toată ţara în acest sezon.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.