Un camion cu ajutoare umanitare a fost incendiat sâmbătă la frontiera dintre Venezuela şi Columbia, în timpul unei intervenţii a poliţiei şi armatei venezuelene cu scopul de a bloca un convoi, a declarat deputata din opoziţia venezueleană Gaby Arellano, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Oamenii sunt pe cale să protejeze încărcătura din primul camion şi să se păzească ajutorul umanitar, pe care (preşedintele Nicolas) Maduro, dictatorul, a cerut să-l incendieze”, a declarat pentru presă Gaby Arellano, care se afla în apropierea Podului Santander, care marchează frontiera cu Columbia, unde au loc ciocniri.

Pe de altă parte, venezueleni au sărit să salveze cutii cu alimente şi medicamente din camioane în flăcări, blocate pe pod la frontiera între Columbia şi Venezuela, relatează The Associated Press.

O coloană de fum se ridica deasupra Podului Francisco de Paula Santander, în timp ce oameni dădeau din mână în mână cutii pe care le-au scos din vehiculele în flăcări.

Un martor ocular, Fernando Flores, care s-a prezentat drept un parlamentar din Ecuador, a declarat că membri ai Gărzii Naţionale venezuelene Bolavariane au incendiat camioanele imediat ce acestea au intrat pe teritoriul venezuelean, la ordinul preşedintelui venezulean Nicolas Maduro.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.