Camera Reprezentanţilor a aprobat miercuri alocarea a 7,9 miliarde de dolari pentru reconstrucţie după uraganul Harvey, în condiţiile în care republicanii şi democraţii s-au unit pentru a ajuta victimele furtunii, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru sute nouăsprezece congresmeni au votat pentru alocarea sumei, iar trei împotrivă. Proiectul va ajuunge acum în Senat. Observatorii se aşteaptă să ajungă pe masa preşedintelui Donald Trump, pentru promulgare, până la sfârşitul săptămânii.

„Ajutorul este pe drum”, a spus alesul de Texas John Culberson, al cărui district din Houston a fost lovit de furtună. “Amploarea tragediei este inimaginabilă. Însă, în mijlocul a toate acestea şi a întregii suferinţe, se reflectă cu adevărat caracterul american, modul în care oamenii din toată ţara s-au mobilizat pentru a ajuta locuitorii din Houston să îşi revină”, a adăugat el.

Prima tranşă din asistenţă va fi folosită pentru a rezolva nevoile imediate şi a reface rezervele Agenţiei Federale a Managementului Situaţiei de Urgenţă, FEMA, înainte de sosirea uraganului Irma, care se îndreaptă către Florida.

„Aceasta este o şansă ca unitatea pe care o exprimăm când ne aflăm în faţa camerelor să se manifeste în voturile de aici, din Congres”, a spus democratul Al Green.

Va fi nevoie de mult mai mulţi bani pentru ajuta victimele Harvey. Estimările complete sunt aşteptate în toamnă. Potrivit unor analişti, costul guvernamental în urma Harvey îl va depăşi pe cel provocat de uraganul Katrina, adică 110 miliarde de dolari. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.